• Absolute controle over effectieve reiniging van de keuken… tot ontsmetting.

 • Een gegarandeerd optimale hygiëne van uw installaties door het detecteren en verwijderen van de biofilmbesmettingen

Biofilmaudit

 

Besmettingsaudit biofilm

Realco, expertise en een totaalpakket aan diensten

Biofilms zijn broeinesten van bacteriën, die zich op tal van oppervlakken in de voedingsmiddelenindustrie vormen: platenwarmtewisselaars, bakken, koelsystemen, voedingswarenleidingen, membraanfilters… Dit kan tot ernstige besmetting van de eindproducten leiden met nog ernstigere gevolgen zoals het sluiten van productielijnen, wat dan weer een aanzienlijk economisch verlies met zich meebrengt.

De experts van Realco garanderen u een optimaal niveau van hygiëne door:

 1. Een volledige en nauwkeurige audit van de OPC-installaties en CIP-reinigingssystemen:aantonen, lokaliseren en kwantificeren van de besmettingen:
  1. Meten van de concentraties
  2. ATP-analyse
  3. Meten van de geleidbaarheid
  4. Analyse van de bacteriologische resultatens
 2. Een curatieve biofilm behandeling door een enzymatische reiniging met BIOREM : aanpak op maat voor de open oppervlakken en de CIP-reinigingssystemen. Met behulp van de BIOREM-producten helpen onze experts u de besmettingen door aanwezigheid van biofilms te verwijderen. Er wordt een aangepast reinigings- en ontsmettingsprotocol voor een gegarandeerde volledige uitroeiing van de biofilms op of in uw installaties opgesteld.
 3. Het opstellen van een preventief biofilm behandelingsplan : Biofilm heeft de eigenschap zich opnieuw te ontwikkelen en uw installaties te besmetten, daarom stelt Realco een preventief reiningsplan voor zodat  uw installaties te allen tijde veilig zijn om zo:
 • De productiviteit in stand te houden
 • De kwaliteit van de producten te waarborgen
 • De houdbaarheidsduur van de producten te verbeteren

 

Met Realco bent u van een optimale hygiëne van uw installaties verzekerd en wordt de veiligheid van de consument gewaarborgd.